Rècord de projectes presentats als ajuts Leader - Asolgrup | Enginyeria i Serveis
886
post-template-default,single,single-post,postid-886,single-format-standard,customer-area-active,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Rècord de projectes presentats als ajuts Leader

Rècord de projectes presentats als ajuts Leader

En la darrera convocatòria del programa Leader s’han presentat més projectes que mai. En total, 589 sol·licituds d’ajut, que generaran una inversió de 68 milions d’euros.

D’aquestes 589 sol·licituds presentades corresponents a la convocatòria 2012, hi ha 525 projectes d’inversió promoguts per agents privats, amb una inversió total de 52.749.843 euros;  i les administracions públiques locals han presentat 64 projectes amb un import d’inversió total de 15.190.431 euros. En total, 589 sol·licituds d’ajut, que generaran en el món rural una inversió de 67.940.274 euros

Els grups del Pallars-Ribagorça, de la Garrotxa-Empordà i de les Garrigues són els que més sol·licituds d’ajut han presentat, amb 69, 60 i 55, respectivament.
Ara, els grups d’acció local han de comprovar que acompleixin les condicions establertes en l’Ordre de convocatòria dels ajuts (AAM/429/2012, de 21 de desembre), i després avaluar i puntuar l’expedient d’acord amb els barems de puntuació establerts a la pròpia Ordre. Serà el DAAM qui, després de rebre la proposta d’expedients a subvencionar per part dels grups, emetrà la resolució d’ajut.
Tenen prioritat absoluta els expedients promoguts pels actors privats (persones físiques o jurídiques). En el cas que la dotació pressupostària de la convocatòria no s’exhaurís amb els projectes privats, es donaria pas als expedients promoguts per ens públics que més s’adaptessin a la filosofia Leader.
El programa Leader cal emmarcar-lo dins del Programa de Desenvolupament Rural (PDR) del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), i té l’objectiu d’impulsar l’activitat econòmica a les zones rurals, mitjançant una metodologia de gestió que permet ajustar les estratègies de desenvolupament rural a nivell local. Amb aquesta finalitat, es van crear 13 grups d’acció local, que amb la participació activa dels seus actors econòmics i socials, tant els públics com els privats, poden adaptar les seves estratègies de desenvolupament rural a les seves necessitats territorials, i seleccionar els projectes que més s’hi adaptin.
D’aquesta manera, els grups d’acció local realitzen una funció dinamitzadora i d’assessorament integral de projectes empresarials, donant un impuls econòmic, de cohesió social i aportant millores mediambientals al seu territori.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies