COMUNICAT CGE DUN2020. SITUACIÓ CORONAVIRUS - Asolgrup | Enginyeria i Serveis
3371
post-template-default,single,single-post,postid-3371,single-format-standard,customer-area-active,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

COMUNICAT CGE DUN2020. SITUACIÓ CORONAVIRUS

COMUNICAT CGE DUN2020. SITUACIÓ CORONAVIRUS

S’amplia el termini i línies d’ajut com l’agricultura ecològica

En referència al Contracte Global d’Explotació (CGE) d’aquesta convocatòria 2020, la tramitació de la normativa (ordre i resolució) segueixen el seu curs habitual, però s’han introduït alguns canvis de terminis derivats de l’actual situació d’excepcionalitat i s’han fet algunes correccions en els costos màxims de referència. Les diferències destacades d’aquest esborrany són:

TERMINIS:

  • Sol·licitud (art.10): entre l’1 de febrer de 2020 i el 15 de maig de 2020.  Aquesta darrera data s’ampliarà en els mateixos termes que la sol·licitud única (es treballa per ajornar a 15 de juny)
  • Execució i justificació (art.14): Per a la mesura d’agricultura i ramaderia ecològiques, caldrà que la sol·licitud d’inscripció al consell corresponent s’hagi efectuat abans del 10 de juliol. Aquest mateix termini s’estableix per als nous sol·licitants procedents de subrogació per les mesures de producció integrada, agricultura i ramaderia ecològiques.

VISITA DE NO INICI (art.14.2):

Pel que fa als ajuts de millora de la competitivitat agrària, mitigació del canvi climàtic en les explotacions agràries i en diversificació agrària, la visita de no inici del personal tècnic del DARP no serà necessària si es pot verificar que les actuacions no s’han iniciat a través de fotografies geoetiquetades, realitzades i enviades pel sol·licitant mitjançant l’aplicació FotoDUN posteriorment a la presentació de la sol·licitud d’ajut. Aquestes fotografies han de mostrar clarament la identificació del lloc on es realitza la inversió sol·licitada.

COSTOS MÀXIMS DE REFERÈNCIA (art.34): 

S’han modificat alguns imports d’acord amb els documents comprovats en el darrer estudi.

COMPROMISOS (art.29 b.1):

Publicitat dels ajuts quan el beneficiari té lloc web per a ús professional, s’introdueix la precisió «sempre que rebin un ajut públic total superior a 50.000 euros»

En relació al nou tràmit de no inici a través de fotoDUN en breu s’enviarà un comunicat DUN específic sobre com funciona, manual i FAQs.

També s’avança l’esborrany de la resolució de convocatòria dels ajuts CGE2020, que podeu consultar en aquest mateix link. D’aquesta convocatòria remarcar en relació als ajuts a la sostenibilitat, els canvis realitzats respecte al que s’havia traslladat en les jornades de formació són els següents:

1.7 Agricultura ecològica (annex 7) (operació 11.01.01). Aquesta línia es qualifica d’acció de renovació i de pròrroga, per la qual cosa, amb aquesta qualificació, només s’hi poden acollir les persones beneficiàries que han de renovar els compromisos de la campanya 2019, així com les que prorroguin voluntàriament els compromisos d’acord amb la disposició transitòria de l’Ordre de les bases reguladores. També es qualifica de nova acció, exclusivament per a nous sol·licitants que no hagin demanat l’ajut en la campanya anterior, i únicament per a superfícies noves que tampoc hagin sol·licitat l’ajut en la campanya anterior.

1.8 Ramaderia ecològica (annex 8) (operació 11.01.02). Aquesta línia es qualifica d’acció de renovació i de pròrroga, per la qual cosa, amb aquesta qualificació, només s’hi poden acollir les persones beneficiaries que han de renovar els compromisos de la campanya 2019, així com les que prorroguin voluntàriament els compromisos d’acord amb la disposició transitòria de l’Ordre de les bases reguladores. voluntàriament els compromisos d’acord amb la disposició transitòria de l’Ordre de les bases reguladores. També es qualifica de nova acció, exclusivament per a nous sol·licitants que no hagin demanat l’ajut en la campanya anterior, i únicament per a superfícies noves que tampoc hagin sol·licitat l’ajut en la campanya anterior.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies