Inspeccions obligatòries dels sistemes de Protecció Contra Incendis - Asolgrup | Enginyeria i Serveis
3363
post-template-default,single,single-post,postid-3363,single-format-standard,customer-area-active,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Inspeccions obligatòries dels sistemes de Protecció Contra Incendis

Inspeccions obligatòries dels sistemes de Protecció Contra Incendis

Amb la publicació de la nota Aclaridora NA-PCI 1/2019 per part de la Sub-direcció General de Seguretat Industrial queda fixat el règim d’inspeccions periòdiques de les activitats de naturalesa industrial. Es resol doncs la indeterminació que va deixar el títol IV de la Llei 3/2010 on s’havien d’enquadrar les inspeccions periòdiques i que no va quedar regulat per l’articulat d’aquesta Llei.

Pels establiments amb llicència posterior al 3 de gener de 2005:

Les inspeccions que s’han de dur a terme són les que estableix el RD 513/2017 (RIPCI), afegint el contingut de les inspeccions que indica el RD 2267/2004 (RSCIEI). És a dir, avaluar, en una sola inspecció, el contingut que marquen les dues normatives vigents.

La periodicitat de les mateixes serà la que estableix el RD 2267/2004 (RSCIEI); ja que són més restrictives que les que marca el RD 513/2017 (RIPCI).

Pels establiments amb llicència anterior al 3 de gener de 2005:

Per a establiments industrials o establiments d’altres usos que es regeixen per una normativa específica com, per exemple, el RD 314/2006 (CTE), es duran a terme les inspeccions indicades a l’RIPCI (contingut i periodicitat).

Així doncs, a mode de resum:

RIPCI

RSCIEI

Establiments Industrials anteriors al 3 de gener de 2005

Establiments Industrials o les seves ampliacions, les llicències de les quals siguin posteriors al 3 de gener de 2005

Es supervisa la protecció activa

Es supervisa la protecció activa + protecció passiva + evacuació

Freqüència del control: cada 10 anys

Freqüència de control: cada 2, 3 ò 5 anys en funció del risc d’incendi.

El RD 2267/2004, de 3 de desembre, pel qual s’aprova el Reglament de Seguretat Contra Incendis en els establiments Industrials (RSCIEI) regula en els seus articles 6 i 7 el règim d’inspeccions periòdiques en funció de el risc de l’establiment industrial.

RISC ESTABLIMENT

FREQÜÈNCIA CONTROL

BAIX

5 ANYS

MITJÀ

3 ANYS

ALT

2 ANYS

Aquestes inspeccions les han de fer organismes de control acreditats per ENAC de acord a l’esmentat reglament. És una inspecció que NO NOMÉS REVISA LA PROTECCIÓ ACTIVA (Mitjans contra incendis), sinó que també revisa altres aspectes de la seguretat contra incendis (protecció passiva, estabilitat, sectorització, evacuació, etc)

Tots aquells establiments INDUSTRIALS que hagin presentat a l’Ajuntament un projecte contra incendis basant-se el RD 2267/2004, ja sigui per la seva obertura o per ampliacions / modificacions, hauran de realitzar aquestes inspeccions a la zona objecte del projecte.

En canvi les instal·lacions / ampliacions INDUSTRIALS legalitzades amb anterioritat a la data d’entrada en vigor d’RD 2267/2004 (RSCIEI) que va ser el 3 de gener de 2005, seguiran el règim de controls establerts pel RD 513/2017 (RIPCI).

Des d’ASOLGROUP ENGINYERS, us oferim els següents serveis en referència a tot l’exposat:

  • Visita inicial per comprovar que el titular disposa de tota la documentació necessària per passar la inspecció, així com recopilar les dades indispensables per a la realització de la memòria simplificada.
  • Generació de documentació i certificacions quan s’escaigui
  • Realització de la memòria simplificada de la instal·lació, que s’indica en la Instrucció 1/2019, i dels esquemes d’instal·lació, per poder ser inspeccionada.
  • Coordinació i assistència durant la inspecció.
  • Presentació de la documentació a través del Canal Empresa de la OGE.

Guia tècnica d’aplicació del Reglament de Seguretat Contra Incendis en establiments Industrials (RSCIEI)

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies