Subvenció destinada a la retirada, en origen, de residus de materials d'aïllament i de la construcció que continguin amiant - Asolgrup | Enginyeria i Serveis
3475
post-template-default,single,single-post,postid-3475,single-format-standard,customer-area-active,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Subvenció destinada a la retirada, en origen, de residus de materials d’aïllament i de la construcció que continguin amiant

Subvenció destinada a la retirada, en origen, de residus de materials d’aïllament i de la construcció que continguin amiant

Amiant (paraula d’origen llatí, amiantus -> incorruptible) o asbest (d’origen grec -> incombustible) és una fibra natural que, per les seves característiques tecnològiques excepcionals, com la seva inflamabilitat, bona resistència tèrmica i mecànica, bona resistència als àcids i àlcalis, resistència al pas de l’electricitat i als microorganismes, s’ha utilitzat en múltiples aplicacions d’àmbits tan diversos com en la construcció, la indústria i els productes de gran consum.

Per contra, la inhalació de fibres d’amiant pot donar lloc a diverses alteracions i malalties, algunes de benignes, com les plaques pleurals, i d’altres de greus o molt greus com l’asbestosi o diversos tipus de càncer .

Amb l’entrada en vigor del Reial Decret 396/2006 es va legislar de forma específica l’aplicació a l’àmbit laboral per a operacions i activitats en les quals els treballadors estiguin exposats o siguin susceptibles d’estar exposats a fibres d’amiant o de materials que el continguin.

Ara, l’Agència de Residus de Catalunya, ofereix una subvenció destinada a la retirada, en origen, de residus de materials d’aïllament i de la construcció que continguin amiant, i procurar que aquesta retirada s’efectuï amb les òptimes condicions, amb la finalitat última de millora ambiental i de la minimització del risc que aquest material comporta per a la salut pública.

Persones beneficiàries

Es consideraran beneficiaris i podran acollir-se als ajuts per a la retirada i gestió dels residus d’amiant els propietaris de béns immobles que continguin elements d’amiant procedents de la construcció que impulsin el seu desamiantatge, ja siguin persones físiques o jurídiques, públiques o privades, i comunitats de veïns.

Més informació

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies