Terminis presentació de la DAN - Asolgrup | Enginyeria i Serveis
3448
post-template-default,single,single-post,postid-3448,single-format-standard,customer-area-active,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Terminis presentació de la DAN

Terminis presentació de la DAN

L’article 38 del Decret 153/2019 estableix que, amb la finalitat de garantir i comprovar una correcta gestió de les dejeccions ramaderes i altres fertilitzants nitrogenats, els titulars de les explotacions ramaderes, agrícoles i centres de gestió han de presentar, dins del darrer trimestre de cada any, una declaració anual telemàtica (DAN).

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació va posar a punt el sistema informàtic (anomenat aplicació DAN) que permet la presentació telemàtica d’aquesta declaració anual.

Com ja sabeu, el termini en què s’ha de presentar la DAN2019 (Declaració Anual de Nitrogen) va finalitzar el 14 de febrer de 2020. Ara bé, l’exhauriment d’aquest termini no eximeix de l’obligació material de facilitar aquesta informació al Departament d’Agricultura , Ramaderia, Pesca i Alimentació, encara que sigui fora de termini. És per això que hores d’ara l’aplicació DAN continua oberta i es poden iniciar o modificar declaracions i deixar-les en esborrany.

Amb la situació actual d’estat d’alarma causada pel Covid-19, s’ha decidit  modificar el període per a presentar (finalitzar) les DANs en esborrany; el nou període passa a ser el comprès entre l’1 i el 8 de juliol de 2020, i per tant, s’amplia el període en que l’aplicació estarà oberta fins al dia 8 de juliol de 2020. A partir de aquest moment ja no es podran finalitzar (presentar) les DANs.

Derivat de l’entrada en vigor d’aquest Decret, els serveis que ofereix Asolgroup, en relació al mateix, són els que s’anoten a continuació:

  • Plans de Gestió de Dejeccions Ramaderes (Per ramaders)
  • Declaració Anual de Nitrogen (Per agricultors i ramaders)
  • Llibre de fertilització (Per agricultors i ramaders)
  • Balanç de Nitrogen en Granja (Per ramaders del sector porcí)

Per altra banda, fem assessorament i estudis per a la implantació de sistemes de tractament de dejeccions ramaderes.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies