Pla Renove 2020 de maquinària agrícola - Asolgrup | Enginyeria i Serveis
3514
post-template-default,single,single-post,postid-3514,single-format-standard,customer-area-active,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Pla Renove 2020 de maquinària agrícola

Pla Renove 2020 de maquinària agrícola

El Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació convoca el Pla Renove 2020 de maquinària agrícola dotat amb 8 milions d’euros

El Butlletí Oficial de l’Estat (boe) va publicar l’extracte d’ordre de la convocatòria el 2020.06.13

Les sol·licituds es poden presentar des del dilluns, dia 15 de juny, fins al proper 15 de setembre

El pressupost de les ajudes augmenta un 60% respecte a 2019 fins als 8 milions d’euros. El Pla estableix dues línies d’ajuts: un de 5 milions d’euros per a la renovació de tractors i una altra de 3 milions per a la resta de maquinària subvencionable.

El Pla Renove 2020 incentiva la compra de maquinària agrària més segura, ergonòmica i eficient, des del punt de vista energètic, més respectuosa amb el medi ambient i amb les últimes prestacions agronòmiques.

EQUIPS SUBVENCIONABLES

Els equips subvencionables són tractors, màquines automotrius -de recol·lecció, d’aplicació de productes fitosanitaris i fertilitzants, excloses cisternes de purins- i màquines arrossegades o suspeses -sembradora directa, adobadora, equips d’aplicació de productes fitosanitaris, cisternes de purí amb sistemes de localització de producte a terra (reixes i discos), tubs flexibles (mànegues) o rígids (per a aplicació just sobre el sòl), així com sistemes de localització de purins a terra independentment de la cisterna-.

L’objectiu del Pla Renove és modernitzar el parc de maquinària mitjançant l’ajuda a la compra de màquines i equips amb noves tecnologies que permetin unes tècniques agrícoles més respectuoses amb el medi ambient. S’incentiva l’adquisició de diferents tipus de maquinària per a reduir les emissions de CO2, de NH3 i partícules, optimitzar l’aplicació d’entrades i fixar carboni al sòl. Es tracta de millorar l’adaptació a l’entorn, la protecció ambiental i l’eficàcia i seguretat en la producció primària.

La convocatòria de 2020 facilita als agricultors l’adopció dels requisits de la nova Política Agrària Comuna (PAC), a la vegada que busca la consecució dels compromisos ambientals d’Espanya, en matèria de reducció d’emissions de gasos d’efecte hivernacle i d’altres gasos contaminants.

La informació de el Pla Renove 2020 està disponible, a la pàgina web de el Ministeri d’Agricultura, Pesca i Alimentació, en el següent enllaç:

https://www.mapa.gob.es/es/agricultura/temas/medios-de-produccion/maquinaria-agricola/ayudas/ayudas_renovacion_de_maquinaria/

https://www.mapa.gob.es/es/agricultura/temas/medios-de-produccion/ordenrenove2020-final8m01062_tcm30-539827.pdf

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies