AJUTS DESTINATS A COBRIR LES NECESSITATS DE LIQUIDITAT DE LES EXPLOTACIONS AGRÀRIES AFECTADES PER LA CRISI SANITÀRIA DE LA COVID-19 (CONVOCATÒRIA) - Asolgrup | Enginyeria i Serveis
3561
post-template-default,single,single-post,postid-3561,single-format-standard,customer-area-active,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

AJUTS DESTINATS A COBRIR LES NECESSITATS DE LIQUIDITAT DE LES EXPLOTACIONS AGRÀRIES AFECTADES PER LA CRISI SANITÀRIA DE LA COVID-19 (CONVOCATÒRIA)

AJUTS DESTINATS A COBRIR LES NECESSITATS DE LIQUIDITAT DE LES EXPLOTACIONS AGRÀRIES AFECTADES PER LA CRISI SANITÀRIA DE LA COVID-19 (CONVOCATÒRIA)

SECTOR DE LA FLOR I LA PLANTA ORNAMENTAL, SECTOR CUNÍCOLA I DE L’AVICULTURA DE PRODUCCIÓ DE CARN, EMPRESES INTEGRADORES D’EXPLOTACIONS D’AVICULTURA DE CARN I EXPLOTACIONS DEL SECTOR EQUÍ CLASSIFICADES COM A EXPLOTACIONS ESPECIALS PER A L’ENSINISTRAMENT I LA PRÀCTICA EQÜESTRES

Organisme atorgant: GENERALITAT DE CATALUNYA – DEPARTAMENT D’AGRICULTURA, RAMADERIA, PESCA, I ALIMENTACIÓ

Objecte: Convocar els ajuts destinats a les persones titulars d’explotacions agràries del sector de la flor i la planta ornamental, el sector cunícola i de l’avicultura orientats a la producció de carn, les empreses integradores d’explotacions d’avicultura de carn i les explotacions del sector equí classificades com a explotacions especials per a l’ensinistrament i la pràctica eqüestres afectades per la manca de liquiditat a conseqüència de la crisi sanitària de la COVID19.

Els ajuts es subdivideixen en tres línies segons els sectors afectats:

 1. Línia d’ajuts per al sector de la flor i la planta ornamental.
 2. Línia d’ajuts per als sectors cunícola i de l’avicultura orientats a la producció de carn i les empreses integradores d’avicultura de carn.
 3. Línia d’ajuts per a les explotacions especials per a l’ensinistrament i la pràctica eqüestre.

Beneficiaris: Poden ser beneficiàries d’aquests ajuts les persones titulars d’explotacions agràries del sector de la flor i la planta ornamental, del sector cunícola i de l’avicultura orientats a la producció de carn, les empreses integradores d’explotacions d’avicultura de carn i les explotacions del sector equí classificades com a explotacions especials per a l’ensinistrament i la pràctica eqüestres, que han tingut afectacions en la seva activitat per les restriccions de mobilitat imposades per la lluita contra la COVID-19, o que han vist reduïda en més del 30% la demanda de la seva producció.

Accions subvencionables: Els ajuts consisteixen en la compensació de càrregues financeres per operacions de finançament, únicament per a actuacions de circulant, amb l’Institut Català de Finances (ICF), en el marc del Conveni de col·laboració entre el Departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda i l’Institut Català de Finances, pel qual es regula el fons associat al finançament ICF-COVID-19.

Requisits: Les persones sol·licitants dels ajuts han d’haver patit una disminució de la seva facturació superior al 30%. Aquesta disminució es calcularà comparant la facturació de març, abril i maig de 2020 amb la del mateix període de 2019. En el cas de joves que s’han incorporat l’any 2019 i que no disposin de facturació per al període març i abril i maig de 2019, la comparació es realitzarà amb la facturació de gener-febrer 2020 o amb la mitjana de la facturació dels mesos que tingués facturació de 2019.

Les característiques dels préstecs són les següents:

 1. Import del préstec:
  • Import mínim: 15.000 euros.
  • Import màxim: 100.000 euros.
 2. Termini: Fins a cinc anys, amb fins a un de carència i amortització lineal, per mesos vençuts.
 3. Interès: Euribor a dotze mesos més 3 punts de diferencial.
 4. Comissions d’obertura: No en tenen.
 5. Tramitació: Seran auxiliables les operacions de finançament dins el tram de capital específic establert per als afectats per la manca de liquiditat conseqüència de la COVID-19, sector primari, incloses les formalitzades abans de la sol·licitud d’ajut. En la resolució de la convocatòria de l’ajut es determinarà el termini de presentació de sol·licituds de préstec.
 6. Import de l’ajut: El corresponent a la bonificació dels 3 punts de diferencial del tipus d’interès de tot el període de vida del préstec.

Termini de realització: Les persones beneficiàries que s’acullin a l’ajut han d’haver formalitzat el préstec com a màxim el 9 d’octubre de 2020.

Dotació pressupostària: 1.522.500 euros.

Lloc de presentació: Les sol·licituds s’han de presentar per mitjans telemàtics des de la pàgina http://seu.gencat.cat, mitjançant els formularis normalitzats establerts pel DARP.

El termini de presentació de sol·licituds s’inicia l’endemà de la publicació d’aquesta Resolució en el Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) i finalitza el 9 de setembre de 2020, inclòs. Les sol·licituds fora de termini no s’admetran a tràmit.

El termini de presentació de sol·licituds de préstecs davant l’Institut Català de Finances (ICF) finalitza el 9 de setembre de 2020.

Normativa:

Observacions: El termini màxim per emetre la resolució i notificar-la a la persona sol·licitant finalitza el 31 de desembre de 2020.

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies