
12 ag. Ajuts de minimis al sector agrícola per a l’assessorament i suport tècnic en matèria de fertilització sostenible corresponents a 2020
Les explotacions agràries han de prendre decisions sobre els processos de producció i necessiten suport en la planificació de la fertilització per adoptar mesures encaminades a assolir una fertilització eficient i sostenible, fent un ús més adequat dels fertilitzants orgànics i minerals per millorar la qualitat dels sòls i de les aigües subterrànies de Catalunya, a la vegada que es garanteix la viabilitat i la sostenibilitat de l’explotació.
Per fomentar que les explotacions agràries puguin rebre un servei d’assessorament de qualitat, es considera adient afavorir el manteniment d’entitats que comptin amb personal especialitzat per a realitzar un treball de suport tècnic, recomanació i planificació en fertilització, d’acord amb la normativa i els criteris tècnics establerts.
Objecte: L’objecte dels ajuts d’aquesta Ordre és subvencionar el cost de la prestació i el manteniment dels serveis en matèria d’assessorament en fertilització sostenible adreçats a ajustar l’aportació de nutrients a les necessitats dels conreus d’acord amb pràctiques de fertilització eficients i sostenibles que contribueixin a incrementar la qualitat del sòl, prevenir la contaminació de les aigües, reduir les emissions d’amoníac i contribuir a la mitigació del canvi climàtic, mitjançant les actuacions d’assessorament tècnic detallades a l’annex 2.
Beneficiaris: Poden ser beneficiàries d’aquests ajuts les persones físiques o jurídiques, públiques o privades, les comunitats de béns o altres tipus d’unitats econòmiques o de patrimoni separat que siguin titulars d’explotacions agrícoles de Catalunya que acreditin disposar del servei d’assessorament en fertilització sostenible mitjançant contracte de servei d’assessorament o mitjançant certificat de pertinença a l’entitat assessora.
Són persones sol·licitants i perceptores d’aquests ajuts les persones professionals autònomes, les persones jurídiques, les entitats associatives, les cooperatives agràries, les societats agràries de transformació, les organitzacions de persones productores i les organitzacions professionals agràries que hagin realitzat, en el període que fixi la convocatòria de l’ajut, les actuacions assenyalades a l’annex 2 i disposin de persones assessores en fertilització.
Despeses subvencionables: Són despeses subvencionables els honoraris de les persones professionals autònomes i els costos laborals (que inclouen el salari amb la part proporcional de la paga extraordinària, la Seguretat Social, la quota empresarial i l’IRPF retingut) del personal tècnic contractat per efectuar les activitats d’assessorament tècnic en matèria de fertilització que incloguin les actuacions detallades a l’annex 2 de l’Ordre ARP/139/2020. La despesa haurà haver-se efectuat dins del període que estableixi la resolució de convocatòria de l’ajut.
Requisits: Les persones sol·licitants i perceptores:
- Han d’haver realitzat la comunicació prèvia de persona assessora en fertilització, o tenir contractats o contractar els serveis de personal tècnic que hagi realitzat la comunicació prèvia de persona assessora en fertilització d’acord amb els apartats 3 i 4 de l’article 32 del Decret 153/2019, de 3 de juliol, de gestió de la fertilització del sòl i de les dejeccions ramaderes i d’aprovació del programa d’actuació a les zones vulnerables en relació amb la contaminació per nitrats que procedeixen de fonts agràries.
- Han d’haver assessorat un mínim de 30 persones agricultores durant el període especificat a la convocatòria per dur a terme les actuacions subvencionables.
Quantia: L’ajut té caràcter de subvenció en espècie a la persona beneficiària aplicable a les despeses d’honoraris o ocasionades pels costos laborals per la prestació de serveis descrits en l’annex 2 per part de persona perceptora que presta el servei d’assessorament en matèria de fertilització.
La quantia màxima destinada a aquests ajuts i l’aplicació pressupostària a la qual s’ha d’imputar són les que determina la convocatòria corresponent.
Lloc de presentació: Les sol·licituds per acollir-se a aquests ajuts es presentaran per mitjans telemàtics a través de la pàgina web http://seu.gencat.cat, mitjançant els formularis normalitzats establerts pel DARP.
Termini de presentació: El termini de presentació de sol·licituds és el que indica la convocatòria d’ajuts corresponent.
Normativa: Bases reguladores (DOGC núm. 8194 de 05.08.2020)
Observacions: Les persones sol·licitants i perceptores han de realitzar les actuacions objecte de l’ajut entre l’1 d’octubre de l’any anterior a la convocatòria i el 23 d’octubre de l’any natural de la convocatòria. La documentació justificativa de l’ajut s’haurà de presentar d’acord amb el termini que estableixi la convocatòria perquè es pugui procedir a la certificació i comprovació de l’execució de les activitats previstes.
Sorry, the comment form is closed at this time.