Aprovades les bases per als ajuts destinats a compensar les pèrdues econòmiques de les explotacions vitícoles afectades pel míldiu - Asolgrup | Enginyeria i Serveis
3586
post-template-default,single,single-post,postid-3586,single-format-standard,customer-area-active,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Aprovades les bases per als ajuts destinats a compensar les pèrdues econòmiques de les explotacions vitícoles afectades pel míldiu

Aprovades les bases per als ajuts destinats a compensar les pèrdues econòmiques de les explotacions vitícoles afectades pel míldiu

El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació, aprova les bases per als ajuts destinats a compensar les pèrdues econòmiques de les explotacions vitícoles afectades pel míldiu.

Aquests ajuts estan sotmesos al règim d’ajuts de minimis en el sector agrícola.

Objecte:

Compensar les pèrdues econòmiques de les explotacions vitícoles durant la campanya 2020-2021, com a conseqüència de les condicions meteorològiques, que van causar una proliferació del míldiu de la vinya, causant greus perjudicis a les explotacions de Catalunya.

Beneficiaris:

  • Joves agricultors, que compleixin la condició d’agricultors professionals o que siguin beneficiaris de  l’ajut de primera instal·lació a les convocatòries 2018, 2019 o que hagin presentat l’ajut per a la convocatòria del 2020.
  • Persones físiques que compleixin la condició d’agricultor professional.
  • Persones jurídiques  que compleixin la condició d’explotació agrària prioritària (EAP).
  • Per acollir-se a l’ajut, les explotacions vitícoles han de tenir un rendiment mitjà màxim del 65% respecte l’any passat (pèrdues mínimes del 35%).

Imports:

L’import per a cada explotació es calcularà segons la següent fórmula:

Càlcul ajut = 2.190,64 euros  x % afectació x superfície de la persona lliuradora any 2020.

L’estimació de les pèrdues es farà a nivell d’explotació, no de parcel·la.

Aquests ajuts se sotmeten al Reglament (UE) 1408/2013 de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, relatiu a l’aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea als ajuts de minimis en el sector agrícola, segons el qual el total d’ajuts de minimis concedits a una persona beneficiària no podrà excedir els 20.000 euros bruts durant l’exercici fiscal en curs i els dos exercicis fiscals anteriors, i sense que s’incrementi el llindar establert per Estat membre.

Prioritats:

Explotacions vitícoles que hagin experimentat un decreixement del rendiment mitjà de la declaració de collita respecte a la de la campanya 2019-2020, a conseqüència de l’afectació de la plaga del míldiu a les vinyes

  • igual o superior al 55%: 3 punts
  • igual o superior al 45% i inferior al 55%: 2 punts.
  • igual o superior al 35% i inferior al 45%: 1 punt.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies