Convocat l'ajut de minimis per a les explotacions vitícoles afectades pel míldiu - Asolgrup | Enginyeria i Serveis
3594
post-template-default,single,single-post,postid-3594,single-format-standard,customer-area-active,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Convocat l’ajut de minimis per a les explotacions vitícoles afectades pel míldiu

Convocat l’ajut de minimis per a les explotacions vitícoles afectades pel míldiu

L’objecte dels ajuts és compensar les pèrdues econòmiques de les explotacions vitícoles durant la campanya 2020-2021, com a conseqüència de l’afectació de la plaga del míldiu de la vinya.

El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 19 d’octubre de 2020.

A qui va dirigit:

Poden ser beneficiàries d’aquest ajut les persones titulars d’explotacions vitícoles que siguin lliuradores de collita que constin al Registre Vitivinícola (RVC), i que en el moment de presentar la sol·licitud siguin:

  • Joves agricultors que hagin estat beneficiaris d’un ajut a la primera instal·lació de persones joves agricultores de les convocatòries 2018 i 2019 o que hagin presentat una sol·licitud d’ajut per la convocatòria 2020. Per aquests darrers beneficiaris, els requisits d’Agricultor/a Professional esdevindrà un compromís a complir en el termini màxim de dos anys des de la data d’establiment efectiu.
  • Persones físiques que compleixin amb la condició d’Agricultor/a Professional
  • Persones jurídiques que tinguin la condició d’Explotació Agrària Prioritària (EAP).

Imports:

L’import per a cada explotació es calcularà segons la següent fórmula:

Càlcul ajut = 2.190,64 euros  x % afectació x superfície de la persona lliuradora any 2020.

L’estimació de les pèrdues es farà a nivell d’explotació, no de parcel·la.

Aquests ajuts se sotmeten al Reglament (UE) 1408/2013 de la Comissió, de 18 de desembre de 2013, relatiu a l’aplicació dels articles 107 i 108 del Tractat de Funcionament de la Unió Europea als ajuts de minimis en el sector agrícola, segons el qual el total d’ajuts de minimis concedits a una persona beneficiària no podrà excedir els 20.000 euros bruts durant l’exercici fiscal en curs i els dos exercicis fiscals anteriors, i sense que s’incrementi el llindar establert per Estat membre.

Prioritats:

Explotacions vitícoles que hagin experimentat un decreixement del rendiment mitjà de la declaració de collita respecte a la de la campanya 2019-2020, a conseqüència de l’afectació de la plaga del míldiu a les vinyes

  • igual o superior al 55%: 3 punts
  • igual o superior al 45% i inferior al 55%: 2 punts.
  • igual o superior al 35% i inferior al 45%: 1 punt.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies