Ajuts per a les explotacions d’olivera afectades pel temporal Filomena - Asolgrup | Enginyeria i Serveis
3744
post-template-default,single,single-post,postid-3744,single-format-standard,customer-area-active,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

Ajuts per a les explotacions d’olivera afectades pel temporal Filomena

Ajuts per a les explotacions d’olivera afectades pel temporal Filomena

El Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural  ha publicat avui al DOGC  l’ORDRE ACC/145/2021, de 6 de juliol, per la qual s’aproven les bases reguladores dels ajuts de minimis destinats a les explotacions agràries d’olivera afectades pel temporal Filomena dels dies 9 i 10 de gener de 2021.

L’objecte d’aquests ajuts és la recuperació del potencial productiu explotacions agràries amb conreus d’olivera, afectades pel temporal Filomena del 9 i 10 de gener de 2021 per garantir la seva viabilitat.

Els ajuts consisteixen en compensar  les despeses de realització d’actuacions per a la restitució del potencial productiu de les oliveres pels imports en euros màxims per hectàrea afectada en funció del tipus d’explotació següents:

Persones beneficiàries

Poden ser beneficiàries d’aquests ajuts les persones agricultores professionals, les explotacions agràries prioritàries (EAP) i els/les joves agricultors/es persona física que siguin agricultors/es professionals o que hagin estat beneficiaris/àries d’un ajut a la primera instal·lació de les convocatòries 2018, 2019 i 2020, o joves agricultors/es instal·lats/ades en una explotació constituïda com a persona jurídica que tingui la consideració d´EAP i on el/la jove agricultor/a té un nombre d’accions o participacions que suposen un capital social igual o superior que el del soci de major  participació.

Condicions generals d’admissibilitat

Les persones beneficiàries dels ajuts han d’haver patit danys en el potencial productiu de les explotacions d’olivera a què fa referència l’apartat 1, en les comarques que figuren a l’annex 2, i han de complir les condicions generals d’admissibilitat següents:

  • Han de ser titulars d’explotacions agràries amb cultiu d’olivera afectades pel temporal del 9 i 10 de gener de 2021. El grau d’afectació de cada recinte ha de considerar el potencial productiu del conjunt del recinte mateix i només seran auxiliables els recintes amb un grau d’afectació superior al 30%. La valoració del grau d’afectació es farà amb una visita sobre el terreny. Si s’escau, i només de manera complementària, per a aquesta valoració també es tindran en compte les fotografies que, voluntàriament, puguin haver presentat les persones sol·licitants a través de l’aplicació FotoDUN des del moment en què es va produir el temporal fins al 31 de març de 2021.
  • Els recintes afectats han d’haver estat declarats a la Declaració única agrària (DUN) de l’any 2020 per la persona sol·licitant de l’ajut.
    Les superfícies, prèviament al temporal, havien de ser productives i no podien estar abandonades ni en condicions deficients de cultiu (amb arbres morts, parcel·les sense mantenir, sense constatació de treball del sòl ni podes, etc.).
  • La superfície mínima afectada i comprovada per sol·licitud ha de ser igual o superior a 0,5 hectàrees.
  • Els ajuts establerts en aquesta Resolució van a càrrec dels pressupostos del DACC per a l’any 2021, amb un import total de 4.800.000 €.

L’ordre de bases estableix que les sol·licituds d’aquests ajuts s’han de presentar per mitjans telemàtics a través de la pàgina web d’acord amb el procediment establert i mitjançant els formularis normalitzats establerts pel DACC. Les sol·licituds presentades en forma diferent a l’establerta a l’ordre es tindran per no presentades. Els formularis estaran disponibles a partir que es publiqui la convocatòria.

A més d’aquesta sol·licitud, i dins el termini establert a la convocatòria, és necessari que els sol·licitants realitzin el tràmit DUN 701-Declaració per l’ajut a la recuperació del potencial productiu d’oliveres afectades pel temporal Filomena, amb la relació de recintes afectats i el grau d’afectació. La realització del tràmit a DUN podrà fer-se abans i/o després de la presentació del formulari de sol·licitud, però sempre dins el termini fixat per la convocatòria. Aquest tràmit estarà disponible a partir de dilluns 12 de juliol.

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies