AJUTS A PROGRAMES D’INCENTIUS LLIGATS A L’AUTOCONSUM I EMMAGATZEMATGE AMB FONTS D’ENERGIA RENOVABLE - Asolgrup | Enginyeria i Serveis
3754
post-template-default,single,single-post,postid-3754,single-format-standard,customer-area-active,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_grid_1300,footer_responsive_adv,qode-content-sidebar-responsive,qode-child-theme-ver-1.0.0,qode-theme-ver-13.3,qode-theme-bridge,disabled_footer_top,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.5,vc_responsive

AJUTS A PROGRAMES D’INCENTIUS LLIGATS A L’AUTOCONSUM I EMMAGATZEMATGE AMB FONTS D’ENERGIA RENOVABLE

AJUTS A PROGRAMES D’INCENTIUS LLIGATS A L’AUTOCONSUM I EMMAGATZEMATGE AMB FONTS D’ENERGIA RENOVABLE

A fi de promoure el desplegament de les energies renovables, tant tèrmiques com elèctriques, en els diferents sectors consumidors, fomentar un major control del consum mitjançant el desenvolupament dels sistemes d’emmagatzematge i l’impuls a la indústria i al sector empresarial associat, es promou aquest reial decret, que té per objecte regular la concessió directa, amb caràcter extraordinari, i per raons d’interès públic, social i econòmic.

Poden ser beneficiàries d’aquests ajuts les persones físiques i jurídiques, agrupacions d’empreses, de diferents sectors (consultar-ho prèviament).

Els ajuts es destinaran principalment als següents programes:

  • Programa d’incentius 1: Realització d’instal·lacions d’autoconsum, amb fonts d’energia renovable, en el sector serveis, amb o sense emmagatzematge.
  • Programa d’incentius 2: Realització d’instal·lacions d’autoconsum, amb fonts d’energia renovable, en altres sectors productius de l’economia, amb o sense emmagatzematge.
  • Programa d’incentius 3: Incorporació d’emmagatzematge en instal·lacions d’autoconsum, amb fonts d’energia renovable, ja existents en el sector serveis i altres sectors productius.
  • Programa d’incentius 4: Realització d’instal·lacions d’autoconsum, amb fonts d’energia renovable, al sector residencial, les administracions públiques i el tercer sector, amb o sense emmagatzematge.
  • Programa d’incentius 5: Incorporació d’emmagatzematge en instal·lacions d’autoconsum, amb fonts d’energia renovable, ja existents en el sector residencial, les administracions públiques i el tercer sector.
  • Programa d’incentius 6: Realització d’instal·lacions d’energies renovables tèrmiques en el sector residencial

Termini de realització

Les convocatòries seran de concurrència simple. Per als destinataris últims dels programes d’incentius 4, 5 i 6 les actuacions hauran d’iniciar posteriorment a la data de publicació al Butlletí Oficial de l’Estat i per als destinataris últims dels programes 1, 2 i 3, les actuacions s’han d’iniciar posteriorment a la data de registre de sol·licitud de l’ajut.

Quantia

La intensitat de les ajudes variarà en funció de beneficiari i del tipus d’instal·lació. Per a les empreses s’assignarà un percentatge sobre el volum d’inversió inicial -fins a un màxim-, mentre que per als particulars i les administracions públiques es subvencionarà un percentatge fix.

En el cas de l’energia solar fotovoltaica els ajuts aniran des del 15% per a una gran empresa fins al 45% per a una pime o un sistema petit, inferior a 10 kW; els particulars es podran beneficiar d’un 40% -puja al 50% en els sistemes d’autoconsum col·lectiu- i les administracions públiques fins al 70%. Es valorarà la retirada de cobertes d’amiant i la instal·lació de marquesines per optimitzar l’ús de l’espai, també subvencionables.

En el cas de l’eòlica, la subvenció oscil·larà entre el 20% per a la instal·lació més gran en grans empreses i el 50% en els sistemes més petits per a pimes; els particulars obtindran un 50% i les administracions públiques un 70%.

A les instal·lacions d’emmagatzematge, que en general seran bateries, els ajuts per a les empreses variaran entre el 45% i el 65%, depenent de la mida de l’organització, mentre que els particulars, administracions i entitats del tercer sector podran beneficiar-se d’un 70%.

En climatització amb renovables, la subvenció dependrà de la tecnologia emprada -com la biomassa o la geotèrmia-, i serà del 40% al 70%. Les administracions públiques propietàries d’edificis residencials podran obtenir un 70%.

Normativa. Real Decret 477/2021, de 29 de juny

 

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.

Aquest lloc web fa servir cookies per que tingueu la millor experiència d'usuari. Si continueu navegant esteu donant el vostre consentiment per a l'acceptació de les esmentades cookies i l'acceptació de la nostra política de cookies ACEPTAR

Aviso de cookies